Diskuse

Fenomén RIFLE

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J31a52n 30M71a63r65e94k

23. 11. 2020 17:21

Ad vocem "Rifle" znáte paní Kopt'áková původní význam toho slova? Když skončily v armádách t.z. ládovačky, přišly na řadu "jehlovky" tak jak je známe dnes. Aby kulky disciplinovaně mířily na nepřítele, hlavně pušek se vevnitř spirálově drážkovaly aby kulka dostala patřičnou rotaci. Tomu drážkování se říkalo "To rifle the barrel (hlaven')" (dodnes se puškám v USA a kanadě říká rifle.)

Ale k vašemu blogu: Tady v Kanadě, tak před patnácti lety řádila moda (U spratků kolem 14 let) mít Jeans na půl či až čtvrt žerdi, takže rozkrok se válel asi pět centíků nad kotníky, nohavice se šouraly po zemi. A aby ty jeans nespadly ze zadnice, měli je ti spratkové zavěšeny na kusu provázku. Dnes je to pasé, ale zase "letí", mít jeansy rozdrbané, viděl jsem jednu pubertální krasavici, které u jeans chyběla celá přední strana čili nohy holé. A byla nesmírně obdivována holkama,které by za podobný modní doplněk doma dostaly na.....

1 0
možnosti
MK

Pane Marku, děkuji za osvětlení významu slova rifle, opravdu jsem to netušila. Ano rifle jsou věčné, každá generace si v nich najde to svoje, i když nad tou módou občas jen nechápavě kroutíme hlavou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 672x
Malé retro zamyšlení do době minulé, o věcech co nás obklopovaly, o vztazích které ovlivňovala nejen doba.

Seznam rubrik